Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

Bemutatkozás

KÜLDETÉS:

A Magyar Társaság küldetése:

A Magyar Társaság egy amerikai magyar kulturális szervezet, amely évente megtartott kongresszus keretén belül megbeszélések tárgyává teszi az amerikai magyar társadalmat érintő kérdéseket, és a magyar közösség tagjai közbenjárásával nevelési, irodalmi, tudományos és felvilágosító előadásokat, filmeket, ankétokat nyújt. Ugyanakkor elismeréssel illeti azokat a magyar származású személyeket, akik kimagasló és önkéntes tevékenységükkel szolgálták az amerikai magyar társadalom javát és szakmai, irodalmi, művészeti és tudományos tevékenységükkel érdemelték ki az elismerést. Kulturális rendeltetése alapján a Magyar Társaság támogatással, honlapjával és egyéb tevékenységeivel nyújt segítő kezet az amerikai magyar társadalomnak.

Magyar Társaság / Magyar Találkozó története röviden:

1952 november 9-én megalakult a Magyar Társaság.

1961 július 9-én megállapodás történt, hogy széles körű tanácskozást kellene létre hozni, és azt ‘Magyar Találkozó’-nak nevezik.

1961 november 24-én volt az első Magyar Találkozó (a clevelandi Magyar Önképzőkör székházában a Fulton Roadon)

1973 óta, a Magyar Találkozó neve a sokkal kifejezőbb Magyar Kongresszus névre változott.

Mind a két név egyenlő (Magyar Találkozó = Magyar Kongresszus) használatban maradt. A Kongresszus név azért jött használatba mert egyre több magyar szervezet és intézmény a Találkozókkal (Kongresszusokkal) egy időben és helyen rendezte összejövetelét.

Magyar Társaság Története PDF

Letölthetö PDF: “A Magyar Társaság vázlatos történette – szerkesztette Somogyi Lél.