Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

48. Magyar Kongresszus – Bernád Ilona

– Vendég előadónk Erdélyből –
Marosvásárhelyi

 

Bernád Ilona Bernad Ilona

 

két előadást tart a Kongresszusi napok alatt.

1) 2008 nov. 28.én pénteken reggel 10:30 órakor:
„A magyar népi gyógyászat kapcsolata a világ hagyományos orvoslásaival, valamint a természetgyógyászattal” (fényképes vetítéssel)

2) és úgyanaznap délután 2:00 órakor: „A magyar népi gyógyászat alkalmazhatósága napjainkban (szellemiség, lelkiség, racionalitás)”

 

Bernád Ilona természetgyógyász és néprajzos, bába (szülész asszistensnő) is, kutatási témája a magyar bábaság, születés, szülés. Konyvei közül megjelent Magyarok amerikája, Útirajz, szociográfia (Gazsa Józseffel), Egészségünkért II. Magyar népi egészségtan és gyógyászat, és Tibet, Belső Mongólia. A magyar népi egészségmegőrzés, gyógyászat kutatója elsősorban Egészségünkért című könyvsorozatában, de ismeretterjesztő cikkeiben, erdélyi rádiósműsoraiban is a magyar népi gyógyászat, a népi gyógymódok népszerűsítését vállalta fel. Egyre több a civilizációs betegség, és az emberek ráébredtek, hogy a gyógyszereknek számos mellékhatása van, így fokozatosan az egészséges életmód felé fordulnak – magyarázza a népi gyógyászat iránti érdeklõdés növekedését. Minden vallás és nép hagyományaiban megtaláljuk a testi, lelki, szellemi megtisztulásra és feltöltődésre vonatkozó módszereket. Ez a több évezredes hagyomány, gyakorlat lényegében egészségmegőrző és gyógyító rendszer. A mai ember sem hagyhatja figyelmen kívül. Testi-lelki „egész”-ségünknek fontos helye van mind az egészségmegőrzésben, mind a természetes orvoslásban.

 

 

 

2008. Bernád Ilona

2008. Bernád Ilona