Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

58. Magyar Kongresszus – Prof. Dömötorffy Zsolt kerekasztal tárgyalást vezet

MAGYAR TÁRSASÁG rendezésében

Az 58.Magyar Kongresszus keretén belül

 

2018. November 24, d.e. 11-kor

 

Prof. Dömötorffy Zsolt kerekasztal tárgyalást vezet.

Témája: Magyar Külügyi kapcsolatok: célunk betekintést szerezni a jelenlegi magyar politikai/kereskedelmi kapcsolatokról és annak óriási hálózatáról.

Kerekasztal Panel/Bizottság: dr. Bencsik Zita (Chicagói Magyar Főkonzul), Pálmai Zsuzsanna, Juhos Anna és Virág Fanni

Dr. Bencsik Zita (Budapest-Chicago): A Szegedi Tudományegyetemen szerzett jogász és német nyelvész diplomát. Jogi tanulmányokat folytatott a Potsdami Tudományegyetemen is. Jelenleg Magyarország Chicagói Főkonzulátusának főkonzulja. Szakterülete és Ph.D kutatási területe: kontrasztív nemzetközi jogtörténet, európai bevándorlási és állampolgársági jogok, migráció.

 

 

 

Pálmai Zsuzsanna (Budapest-Chicago): A Pannon Egyetemen végzett nemzetközi tanulmányok szakértőként, valamint francia nyelv és irodalom szakos tanár és bölcsészként. Öt évig volt az Isztambuli Főkonzulátus vízumrészlegének szakmai vezetője, 2017. augusztus 1-jétől a Chicagói Főkonzulátuson dolgozik, mint magyar közösségi diplomata és konzul.

 

 

 

 

Juhos Anna – Juhos Anna az Oxfordi Egyetemen, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte MSc és MA mesterdiplomáit. 2014-2017 között a Külgazdasági és Külügyminisztériumban a Miniszterhelyettesi Kabinet tanácsadójaként dolgozott. Emellett a Külügyi és Külgazdasági Intézet kutatójaként, valamint a Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, továbbá a Mathias Corvinus Collegium óraadó oktatójaként is tevékenykedett.

2017-től a US Department of State transzatlanti programján vett részt, 2018 szeptemberétől a washingtoni székhelyű Atlantic Council munkatársa.

 

Virág Fanni, Jelenleg az Atlantic Tanácsnál Atlanticist diplomata és foglalkozik a Tanács jövőbeni európai kezdeményezésével. Érdeklődési körébe tartozik az USA-Közép-Európa elkötelezettsége, az energiabiztonság, a megújuló energiák és a technológia. Fanni erős diplomáciai háttérrel rendelkezik a kereskedelmi és energiapiacokkal együtt. A múltban, az Energiafinanszírozási Csapatban, a Szlovén Köztársaság Nagykövetségén Magyarországon, a KELER Csoport és a Szlovén-Magyar Üzleti Szövetségben dolgozott.

 

 

Hilton Garden Inn Cleveland Downtown 
1100 Carnegie Ave., Cleveland, OH 44115

www.hungarianassociation.com

[khattachment]