Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

Szentesi Zöldi László

Szeretettel meghívunk mindenkit a clevelandi Magyar Kongresszusra meghallgatni a Magyar Demokrata főmunkatársát:

Szentesi Zöldi Lászlót,

mind három előadására:
2019 Nov 29 d.u. 1:00-kor „A MAI MAGYAR TÁRSADALOM TRIANON-KÉPE”

2019 Nov 29 d.u. 5tól az Erdélyi Találkozó alkalmával: a Székely konyháról és nemcsak:

„SZÉKELYFÖLDI VENDÉGSÉG – Gasztronómiai kalandozás”

2019 Nov 30 reggel 10:00-kor „A BENNÜNK ÉLŐ TRIANON”

HILTON GARDEN INN CLEVELAND DOWNTOWN
1100 CARNEGIE AVENUE, CLEVELAND,
OHIO, USA 44115

AZ ELŐADÓRÓL:

Szerkesztő-riporterként és újságíróként dolgozott a Magyar Televízióban (1993-tól a Panorámánál), a Duna Televízióban, a Magyar Nemzetnél és a Magyar Hírlapnál. Jelenleg a Magyar Demokrata főmunkatársa.

Az előadásokról:

„A mai magyar társadalom Trianon-képe”

Előadása magába foglalja hogyan változott meg, és milyen irányba a trianoni döntés óta eltelt száz évben a magyar közgondolkodás. Magyar egység, anyaország és határon túli nemzetrészek viszonya. Baloldali és jobboldai sajtó a nemzetpolitikáról. A magyar kormány és a határon túli magyar szervezetek viszonya. Ennek hatása a mai közgondolkodásra. Hol tartunk most, hogyan látja Trianont a magyar átlagember, mit mondanak róla a magyarországi pártok, a kormány, az ellenzék?

“A Székely konyháról és nemcsak”: Székelyföldi vendégség – Gasztronómiai kalandozás: “Székelyföld hagyományos étkezését mindmáig csak igen kevéssé dolgozták fel: minden egyes hírlapi cikkre, baráti beszélgetésre, receptre, néprajzi tanulmányra szükségünk lesz ahhoz, hogy a következő nemzedékek asztalára is kerüljön tárkonyos pityókaleves és lucskos káposzta. Húsz esztendővel vetettem számot e könyv írásakor. Átbeszélgetett éjszakák életről, halálról, magyarokról, románokról, boldogságról és gyászról, hitről és hitetlenségről. . . Remélem, kikacag az oldalakról Udvarhely, fintorog Csík, nyelvet ölt Gyergyó, felteszi pápaszemét Marosszék, kezet nyújt Háromszék. Jó étvágyat a következő ezer esztendőre!”- — Szentesi Zöldi László

A bennünk élő Trianon

Előadása kitér arra majd, száz évvel Trianon után tehetünk-e valamit érdemben? Egyáltalán mi a cél?
Revízió, jogi megoldások, aláírásgyűjtés lehetősége és lehetetlensége. Kárpát-medencei demográfiai viszonyok, kilátások. Személyes feladatok, lehetőségek, konkrét teendők Trianon ellen.