Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

52. MAGYAR TALÁLKOZÓ – Brockhauser Ildikó

Brockhauser Ildikó
Brockhauser Ildikó

Brockhauser Ildikó

pszichológus, művészetterapeuta

„A mese, mint gyermekeinknek átadott örökség”

AZ ELŐADÓRÓL:

Gyakorlati és tudományos szakmai tevékenysége főképpen a gyermekekhez kapcsolódó területekre terjed ki. Magyarországon, Budapesten a Budai Gyermekkórház pszichológusa volt, valamint a Vadaskert Alapítvány, az Újpesti Nevelési Tanácsadó, a Kútvölgyi Kórház és a Semmelweis Orvostudományi Egyetem munkájában vett részt.

Egyetemi tanulmányai alatt Erasmus-ösztöndíjasként (2010) Németországban, a Jenai Friedrich Schiller Egyetem diákja volt. Mester fokozatát Budapesten a Károli Gáspár Református Egyetemen szerezte (2011). Művészetterapeuta (2010) és a Magyar Családterápiás Egyesület tagja, a Harmat Kiadó munkatársa. Jelenleg a Calasanctius Training Program keretében Buffalo-ban tanul.

Publikációi szintén a gyermeklélektanhoz kötődnek, a következő témákat ölelik fel: a gyermek-keresztyénség, gyermekek lelki egészségének védelme, a család szerepe a gyermekek életében, művészetterápia helye a hitoktatásban, hiperaktivitás, iskolai kiközösítés.

Specifikus érdeklődési területe, szakdolgozatának témája a mesék lélektani világa; annak a családban, a szocializációban, a gyermekek lelki fejlődésében, a szülő-gyermek kapcsolatban és a lelki örökség átadásában játszott szerepe.
Református gyülekezetében is szerepet vállal gyermekek és fiatalok tanításában, hitre nevelésében és vezetésében.

 

 

MT-2012-Brockhauser-2

MT-2012-Brockhauser-2