Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

52. MAGYAR KONGRESSZUS — MAXIMILIAN N. TELEKI

MEGHÍVÓ —TÁRSASEBÉD,

2012. NOVEMBER 24. SZOMBATON 12:00 órakor

GRAND BALLROOM, Hilton Garden Inn Downtown

és ÜNNEPI SZÓNOK Washinton, DC-ből


 

Mr. Maximiliann N. Teleki
Mr. Maximiliann N. Teleki

MAXIMILIAN N. TELEKI

Amerikai Magyar Koalíció elnöke; igazgatósági tagja a Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) nevű pártsemleges nemzetközi szervezetnek; és igazgatósági tagja a budapesti Tom Lantos Intézetnek (TLI)

„Why ‘EMBRACING OUR HUNGARIAN CULTURAL HERITAGE’ Matters, in 2012, and Beyond”

[Az előadás angolul lesz megtartva].]

Maximilian N. Teleki 2004 decembere óta az Amerikai Magyar Koalíció elnöke. Korábban, 2002-től, az Igazgatótanács Végrehajtó Bizottságában is közreműködött, ahol jelenleg is tag. A Koalíciónak 1994 óta tagja.

Maximilian Teleki a washingtoni Amerikai Katolikus Egyetemen szerezte meg alapfokú diplomáját, majd nemzetközi kapcsolatok és közgazdaság szakon mesterfokú oklevelet szerzett a washingtoni John Hopkins Egyetem Nemzetközi Tanulmányok Intézetében (SAIS).2000 óta az Amerikai Katolikus Egyetem óraadó tanára, ahol média- és nemzetközi kapcsolatok, illetve összehasonlító világpolitika témákban tart előadásokat.

Emellett közel 20 éves széleskörű üzleti tapasztalattal rendelkezik. 2000-ben megalapította a Max-McClaren pénzügyi csoportot, amely ingatlanbefektetési lehetőségekkel foglalkozik. A
vállalat ingatlanfelvásárlást és -fejlesztést folytat, valamint tanácsadási szolgáltatásokat nyújt.

Maximilian Teleki egyéb területeken is rendelkezik tapasztalattal, többek között a telekommunikáció, a marketing, az üzletfejlesztés és a kormányzati ügyek terén. 2000 előtt az AT&T vállalatnál dolgozott, ahol egy több száz főből álló szervezet operatív tervezését irányította. Washingtonban mérnöki és technológiai vállalatokat is képviselt.

A Fehér Házba diplomás ösztöndíjasként került, ahol a külügyminisztérium üzleti és gazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkárának volt az egyik kisegítője. Washingtonban és a tengerentúlon számos nonprofit szervezetben tevékenykedik. 2007-ben tanácsadóként részt vett a budapesti székhelyű Duna Alap elnevezésű magántőke alap fejlesztésében, mely Magyarországon, Bulgáriában és Romániában keres üzleti befektetési lehetőségeket. (Ma már nem tagja az egyesületnek.)
A Duna Alap fő partnerei között szerepel George Pataki, New York egykori kormányzója, George H. Walker volt budapesti amerikai nagykövet, valamint más magánszemélyek és intézményi befektetők.

Maximilian Teleki igazgatósági tagja a Demokratikus Átalakulásért Intézet (ICDT) nevű pártsemleges nemzetközi szervezetnek, amely egybegyűjti a múltbéli demokratikus átalakulások tapasztalatait és megosztja mindazokkal, akik elkötelezettek abban, hogy kövessék a demokratizálódás útját. Emellett tagja a Constellation Energy Institute nevű energetikai tanácsadó cég nemzetközi igazgatótanácsának. A nemrég alakult szervezet – üzleti és politikai döntéshozókkal való szoros együttműködése által – a közép-kelet-európai energiabiztonsági ügyekben való együttműködést segíti elő. Emellett igazgatósági tagja a budapesti Tom Lantos Intézet (TLI), amely egy 2011 májusában megalakult non-profit civil szervezet, elsősorban kutatóintézet, szellemi műhely, amely a kutatások mellett kapacitás-építő és ún. akció-projekteket is indít és amelynek fő kutatási és működési területe az emberi és kisebbségi jogok a kelet-közép európai és nyugat-balkáni régióban. Emellett esetileg az említett földrajzi területeken kívül is indít projekteket a demokratikus folyamatok előmozdítása és az alapvető emberi és szabadságjogok érvényesítése érdekében.

Max Teleki Észak-Kaliforniában született, de közel 20 éve Washington térségében él. Emellett élt még Mexikóban, Argentínában, Svájcban és Nagy-Britanniában.Felesége, Wendy Jagerson Teleki a Világbank Nemzetközi Pénzügyi társaságának vezető befektetési tanácsadója. Egy Tibor nevű fiuk, és két, Ava és Naoma nevű lányuk van.Maximilian Teleki – a Koalíció elnökeként, illetve elkötelezett amerikai magyarként – rendszeresen utazik Közép-Európába,
főként Magyarországra. Hű a Teleki név hagyományaihoz – annak az ősi erdélyi családnak a nevéhez, amely több száz éven át szolgálta Magyarországot a legkülönfélébb közfunkciókat ellátva.

[khattachment]