Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

52. MAGYAR TALÁLKOZÓ – László Veronika

László Veronika

Calasanctius Training Program (CTP) diákja,
 sportoló, evező bajnok

„Széchenyi és a magyar sportkultúra
– egy evezős szemével”

László Veronika
László Veronika

AZ ELŐADÁSRÓL: Széchenyi István, a „legnagyobb magyar”, nem csak a magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, hanem kiemelkedő szerepe volt a magyar sportkultúra kialakításában is. A evezős- és lovassport
magyarországi alapítója olyan elveket vallott mind a szellemi, mind a testi fejlődés terén, melyek máig érvényesek és ösztönző erejűek.

„Azonban a szellemet és a testet már ifjú korban kell alkalmassá tenni minden szolgálatra a haza érdekében, különben a nevelés a haza, az állam számára mindenestül kárba vész – és csak az egyén javára és előnyére szabott. (…) Csak a szellemileg és testileg tevékeny élet emelhet bennünket az emberi boldogság tetőfokára.”

Hogyan változtak, formálodtak ezek az elvek az évek során? Mit őrzött meg a társadalom  Széchenyi gondolataiból és milyen elvek vezérlik ma a magyar sportolókat?

Kérdések és válaszok egy evezős szemszögéből.

AZ ELŐADÓRÓL: László Veronika Katalin Budapesten született, felsőfokú diplomáját a Budapesti Corvinus Egyetem, Közgazdaságtudományi karán, Biztosítási- és Pénzügyi Matematika Mesterszak, Aktuárius szakirányból nyerte el, ahol az „Évfolyam kiváló tanulójának” is ki lett nevezve. 2007-2010 között a Budapesti Corvinus Egyetem, Közgazdasági karán, Gazdaságelemzés szakot is végzett. 2001-2007 között a Szent István Gimnázium, speciális matematika tagozatán tanult, ahol a „Szent István Gimnázium Kiváló Tanulója Érem” nyertese is volt. 2012 óta a Calasanctius Training Program kinevezett diákja, ahol jelenleg a Niagara University, Master in Business Administration program jelöltje. Szakmai tapasztalatai között felsorolhatjuk a 2011-2012 közötti tartózkodását a Deloitte Zrt., Aktuárius és Biztosítási Megoldások osztályán Gyakornoki pozícióban.

A sport területén 2011-2012-ben mint a Magyar Evezős Szövetség Felügyelő Bizottságának tagja szerepel és ismét 2011-2012-ben a Danubius Nemzeti Hajós Egylet Számvizsgáló Bizottságának elnöke. 2008-2012 között demonstrátori munkát végzett (egyetemi mikroökonómia oktatás).

1999-ben kezdte meg versenyszerűen az evezést (a Danubius Nemzeti Hajós Egyletben) – ahol 13-szoros magyar bajnok lett. Egyéb kitüntetései közül megemlíthetjük a következőket: 2005: „Magyar Köztársaság jó tanulója – jó sportolója” díj nyertese; 2006, 2007: „Fővárosi Jó Tanuló – Jó Sportoló díj” nyertese; 2006: „Tizenharmadik kerület Jó Tanulója – Jó Sportolója díj” nyertese; és 2006: „Zugló Jó Tanulója – Jó Sportolója díj” nyertese.

 

MT-2012-Laszlo-V-2

MT-2012-Laszlo-V-2