Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

A CLEVELANDI MAGYAR KONGRESSZUS ÉRTESÍTÉSE 50 éves a Magyar Társaság „Sorsunk – Múltunk – Jövőnk”

50 éves a Magyar Társaság

„Sorsunk – Múltunk – Jövőnk”

Ezévi (2002) Kongresszusunk keretében emlékezünk meg a Magyar Társaság 50. jubileumi megalapításá ról, amelyet Clevelandben november 29 és december 1 között tartunk. Kérjük magyar testvéreinket, jöjjenek barátaikkal, családjaikkal, hogy együtt ünnepeljünk és újítsuk fel régi ismeretségeinket és barátságainkat.

Mi büszkék vagyunk magyar származásunkra, ápoljuk nyelvünket és történelmünket. Amennyiben politikai kérdések befolyásolják ezeket, próbálunk nyílt fórum formájában foglalkozni velük a Kongresszus keretén belül.

Kérjük, tudassák velünk, ha kívánnak előadást tartani, mielőtt lezárjuk program-tervezetünket. Előadóink önkéntesen vesznek részt a Kongresszuson. Céljuk:

tudásukat a résztvevőknek

átadni.

— Somogyi Lél


Ifjusági program

Nádas Gabriella

Ifjúsági program: A már hagyományosá vált ifjúsági programunkat péntek estére, november 29-re tervezzük. Major General Róbert Iványi, aki parancsnoka az Amerikai Katonaságnak Háború Egyetemének, nyitja meg a programot angol nyelvű beszédével. Érdekes lesz hallani, hogy egy volt clevelandi lakos, volt St. Ignatius diák, magyar szülők fia miképpen ért el ilyen magas megbízást az amerikai hadseregben.

General Iványi megosztja velünk kilátását és véleményét a mai amerikai helyzetről. Előadása után alkalom lesz kérdésekre. Utána egy ifjúsági fogadást rendezünk. Szeretettel vár a rendezőség minden egyetemistát és idősebb középiskolás diákot, valamint most végzett fiatalokat.


Hungarian folk costumes are richly decorative and colorful, and each has a special history of its own that relates to the regions of historical Hungary.
Hungarian folk costumes are richly decorative and colorful, and each has a special
history of its own that relates to the regions of historical Hungary.

Divatbemutató

Nádas Gabriella

Célunk bemutatni, hogy a „Nemzeti Öntudat” hogyan alakult ki „Öltözetünkből”, különösen stilizált öltözetünkből. Dr. Pereszlényi Márta gyűjti az adatokat, és szívesen fogadnánk kölcsönben magyar ruhákat, magyaros öltözeteket, különösen stilizált magyaros ruhákat, melyeket bemutatnánk a program alatt. Sikerült felkérnünk egy pár fiatalt mint modell, de aki szeretné, hordhatná saját ruháját a bemutatón. Ki szeretnénk térni arra, hogy a Diaszpórában, különösen az USA-ban meg Kanadában, hogy marad meg a magyar öntudat a ruhákon keresztül és majd az elszakított területeken is, például Kárpátalján.