Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

Konzuli nap a Kongresszuson

Kihelyezett Konzuli Napok a Clevelandi Magyar Kongresszus alatt, pénteken, szombaton, vasárnap 2013 november 29-30 és december 1

 

A Magyarország New York-i főkonzulátusa 2013. november 29-30 és december 1 között újra kihelyezett konzuli napokat tart Clevelandban. A konzuli napok elsődleges feladata, hogy a távolságok leküzdésével közelebb vigye az egyszerűsített honosítási eljárást az érdeklődőkhöz, valamint, hogy a Magyar Közigazgatási Egyszerűsítési Program nyújtotta lehetőségek által elérhetőbbé tegye a közigazgatási és konzuli szolgáltatásokat a külföldön élő magyar állampolgárok számára.
Az egyszerűsített honosítás azoknak a magyar származású embereknek jelent elsősorban megoldást akik, vagy akik felmenői, valamilyen oknál fogva elveszítették magyar állampolgárságukat (területelcsatolás, esetleg megfosztás, elbocsájtás stb.). Az egyszerűsített honosítási kérelmek mellett, egyéb állampolgársági és más konzuli ügyekben is lehet felvilágosítást kérni.

FIGYELEM: Aki tud, jöjjön már előkészített papírokkal (kérésére a New York-i Főkonzulátus küldi a formanyomtatványokat), és a szükséges hozzájáruló dokumentumokkal. Bővebb tájékoztatást kérhet az időpont lefoglalása alkalmával.

[khattachment]