Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

Az 56. Magyar Kongresszus – Diszvendége

BIkép2016. Az 56. Magyar Kongresszus

DISZVENDÉGE,

Dr. Bencze Izabella,

Közszolgálati Közalapítványnak kurátora, alapító tagja a Civil Összefogás Fórumának

A szombat déli, November 26-i társasebéd után ünnepi szónokunk.

Hilton Garden Inn Cleveland Downtown

1100 Carnegie Ave., Cleveland, OH 44115, USA

Előadás cime:Megmaradni…..embernek, magyarnak, nemzetnek.”

Melyek azok az eszmék, érdekek, jelenségek, amelyek a mai világban veszélyeztethetik az ember embernek, a magyar magyarnak, a magyar nemzet egységes nemzetnek való megmaradását? Miért veszélyes, ha elveszítjük nyelvünk, hitünk, gyökereink, kultúránk összetartó erejét? Melyek azok az elvek, értékek, amelyek mentén eredendő emberségünk, magyarságunk, és nemzeti összetartozásunk, így létfenntartásunk – a Kárpát medencében, és a tengeren túl élő magyar testvéreinkkel összefogva – biztosítható?

Életrajz: Jogász. Nagyvállalatoknál főosztályvezető jogtanácsos, majd a rendszerváltozás után különböző minisztériumokban osztályvezető, főosztályvezető, kodifikátor. A szovjet csapatkivonások gazdasági háttértárgyalásainak vezető jogásza. 1998-2003. között az ország legnagyobb állami vagyont kezelő szervezetének, a Kincstári Vagyoni Igazgatóságnak a vezérigazgató-helyettese. Ebben az időszakban több állami nagyvállalat igazgatósági, illetve felügyelő-bizottsági tagja. 2010 óta a magyar közszolgálati médiumok (rádió-adók, televíziós csatornák, távirati iroda) tulajdonosi testületének, a Közszolgálati Közalapítványnak a parlament által 2/3-os többséggel választott kurátora.

Számos, a nemzeti vagyonnal kapcsolatos szakkönyv, tanulmány szerzője. Közismert vagyonvédő. 2007 után számtalan publikációja, televízió-rádió felvétele, saját televízió-műsora foglalkozott a magyar nemzeti vagyon védelmével, a magyar privatizáció visszaéléseivel. Munkásságáról „Haza(ki)árulás” címmel könyv is megjelent 2009-ben. Több nagyformátumú dokumentumfilm szereplője, melyek közül legismertebb a „Háború a nemzet ellen” című, Jelenczki István által készített 8 órás film. „Magyarország kifosztása” című előadása népszerű a világhálón.

Alapító tagja az ország legnagyobb, nemzeti értékeket képviselő, 2009-ben létrejött, a híressé vált Békemeneteket is szervező szervezetének, a Civil Összefogás Fórumnak. (CÖF)

Kurátorrá történő megválasztását követően – a média-törvény rendelkezéseihez igazodva – napjainkban csak korlátozott mértékben publikál és ad elő, vagy szerepel médiumokban. A tavalyi évben azonban több alkalommal résztvevője volt a magyar rendszerváltozás kérdéseit feldolgozó, Rákay Philip által készített televízió sorozatnak, a Szabadság tér ’89-nek, és adott alkalmakkor publikál a kormány-közeli „Magyar Idők” című napilapban.

Témái ma már nem csupán a nemzeti vagyonnal foglalkoznak, hanem a rendszerváltás kérdéseivel, a migráció és a multikulturalizmus veszélyeivel, Trianon kérdéskörével, és a világ magyarságát érintő „magyarnak maradni” nyomasztó, de gyönyörűséges feladataival is.

[khattachment]