Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

57. MAGYAR KONGRESSZUS – Balint Laszlo

2017, November 24, d.e. 2 kor a Magyar Kongresszus rendezésében

Balint Laszlo
Balint Laszlo

Bálint László: „Egy falatnyi Erdély” – világkörüli kulturális vándorrendezvény, melyből kiderül mire képes a közösség ereje (képzőművészet, irodalom és jótékonysági akciók)

Hilton Garden Inn Downtown Cleveland, 1100 Carnegie Ave. Cleveland, OH USA 44115

„Bálint László: Erdélyben nevelkedett, ma Budapesten él, az Erdélyi Magyarokért Közhasznú Alapítvány elnöke. 

Böjte Csaba testvérrel dolgoznak együtt, elfelejtett szórványterületeket látogatnak, malom felújításában segítenek – csak néhány villanás az Alapítvány önkéntes munkájából.

Évente szerveznek adománygyűjtést iskolakezdésre, a tanszercsomagok mellett iskolai felszereléseket is visznek a hátrányos helyzetűeknek, a kiválasztott erdélyi gyermekotthonoknak pedig tartós élelmiszerekkel segítenek.

De nyaranta Székelyvarságon családok számára kalandtábort, neves erdélyi és magyarországi művészek részvételével pedig alkotótáborokat is szerveznek. Az Alapítvány önkéntesei foglalkoznak épített örökségünk megmentésével is: segítségükkel került új zsindelytető a székelyvarsági vízimalomra. Jelenleg is gyűjtenek a magyarfülpösi gyermekotthon felújítására, valamit a leégett atyhai templomés kommandói iskolaújjáépítésére.

Hatéves fennállásuk alatt jó kapcsolatot építettek ki a mezőségi református gyülekezetekkel és az unitárius egyházzal is. Együtt munkálkodnak nyugat-európai és tengerentúli magyar szervezetekkel, így az Alapítvány kapocs a Kárpát-medencei magyarság és a diaszpóra között.”