Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

57. MAGYAR KONGRESSZUS – Gyermek program

2017, November 25, d.u. 2:30- kor A Magyar Kongresszus rendezésében

GYERMEKPROGRAM!!!

Hilton Garden Inn Downtown Cleveland, 
1100 Carnegie Ave. Cleveland, OH USA 44115

stick figureGyermekprogram: „Kodály gyermekeknek”: zeneművek zongorán és hegedűn, játékos tánc-, és énektanulás Kodály-módszerrel, kézműves foglalkozás.  Előadók: Balla Zsuzsanna zongoraművész, Fazekas Péter, Nagy Katalin és Völner Eszter. A kézműves foglalkozást Gyermán Mónika vezeti. Programszervező Toldy Ágnes

Programszervező:

Toldy Ágnes (Huron, OH): Kolozsváron született, a Babes-Bolyai Tudományegyetemen szociális munka és vallástanári szakon szerzett diplomát. Felsőfokú tanulmányait az Ashland Theological Seminary lelkigondozói szakán végezte. Munkája a kis közösségek, a családok és a kisgyermekes édesanyák lelki, szellemi fejlődésére összpontosul.  Hat évig a Kolozsvári Rádió műszaki munkatársaként is dolgozott.

Előadókról:

Balla Zsuzsanna (Detroit): Zongoraművész, Erdélyben, Marosvásárhelyen született. Jelenleg Ann Arbor-ban (Michigan) tanít és a Detroit-i magyar katolikus egyház zenei vezetője. A gyermek programba besegítenek gyermekei: Fazekas Péter és Éva.

Gyermán Mónika: (Cleveland): Gyermekprogramunkon vezeti a kézművességet: Cleveland State Egyetemen a pedagógusképzésben vesz részt óvónői szakon, ugyanakkor szépművészeti tanulmányokat is végez.

Nagy Katalin (Budapest): Gyermekkora óta aktív tagja a táncházmozgalomnak, felnőttként hivatásos táncos volt a mai Magyar Nemzeti Táncegyüttesben.

Völner Eszter (Budapest): a budapesti Zeneakadémia klasszikus ének előadóművész szakán Pászthy Júlia növendékeként diplomázott 2016-ban. Népdaléneket Szvorák Katalintól tanult, tudását hasznosítva több népdaléneklési versenyen arany minősítést nyert el.

[khattachment]