Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

47. Magyar Kongresszus – Wass Albert

Wass Albert  A XLVII Magyar Kongresszus alkalmával
ünnepeljük Wass Albert életét, műveit és szellemét

 

A KONGRESSZUS EZ ÉVI TÉMÁJA:
„WASS ALBERT NYOMÁBAN ERDÉLYÉRT ÉS
MAGYAR HAZÁNKÉRT”

 

 

 

 

Wass Albert (1908-1998)
„Hontalan vagyok de vallom rendületlenül, hogy Ő az út s az élet és maradok ez úton, míg csak élek töretlen hittel ember és magyar.” (Hontalanság hitvallása)

 

Találkozónkat megnyitjuk megemlékezéssel Wass Albert születésének 100 éves évfordulójának hajnalán. Hozzánk is szól búcsúzó szavaival melyeket, az ő szerkesztésében utolsó alkalommal megjelenő amerikai újságban jegyzett 1989-ben: „…a könyvek megmaradnak, s a nyomtatott betű szívós erejével továbbra is harcolnak Erdély nagyjaiért ahogy lehet. Szívem mélyéből köszönöm annak a maroknyi hűséges magyarnak az önfeláldozó
kitartását, akik mindvégig mellettem maradtak és lehetővé tették, hogy legalább ennyit megtegyek.
…Hadd búcsúzzam tőlük a Szentírás szavaival:
«Ismertessétek az igazságot s az igazság szabadokká tészen!»

Jöjjenek el tekintsék meg a Wass Albert eredeti könyveinek kiállitását, film ismertetőjét és hallgassák meg az Irodalmi és Művész esten elhangzó vers, vetíttet képes előadásokat és erdélyi dal csokrokat. Kérjük, hogy jelentkezzenek azok, akik már olvasták Wass Albert könyveit, és hozzászólásukat kivánják más érdeklődőkkel megosztani.
Wass Albert fia, Wass de Czege Huba is eljön közénk a kongresszusi napok folyamán, majd a Művészest alatt is megemlékezik drága Édesapjáról.

 

 

 

 

[khattachment]