Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

54. Magyar Kongresszus – TÁRSASEBÉD

TÁRSASEBÉD / LUNCHEON

A szombat déli

társasebéd után ünnepi szónokunk
[Keynote speaker]

Dr. Megyesy Jenő,

Miniszterelnöki főtanácsadó:
„Hidegháború utáni 25 év magyar szemszögből”

Dr. Megyesy Jenő 1945-ben született Budapesten, majd az 1956-os forradalom után az USA-ba távozott. 1969 és 1971 között az Amerikai hadseregben szolgált, Vietnámban is (Bronz Csillag Kitüntetést kapott). Nyelvtudása: magyar, angol és német. Végzettségei: 1972-ben a Denveri Egyetemen, Colorado államban jogi doktorátust szerzett, majd 1967-ben a Tulsai Egyetemen, Oklahoma államban BA diplomát szerzett politikatudományból. 1965 és 1966-között a Bécsi Egyetemen, Ausztriában tanult.

Szakmai tapasztalatai között megemlítjük, hogy 2010 óta Orbán Viktor miniszterelnök főtanácsadója. 1994 és 2010 között a Dufford & Brown, P.C., Ügyvédi Iroda igazgatójaként dolgozott. Cégek, önkormányzatok és magánszemélyek jogi képviseletét látta el, a környezetvédelem teljes szakterületén ismerős, és az amerikai ügyfelek képviseletét is ellátta Közép-Európában. 1978 és 1994 között a Saunders, Snyder, Ross & Dickson, P.C., Ügyvédi Irodában tevékenykedett, mint elnök (4 éven keresztül), és mint társtulajdonos, ahol környezetvédelmi kérdésekben, cégek, közigazgatási szervek és magánszemélyek jogi képviseletét látta el, lobby, jogalkotási, engedélyezési, végrehajtási és peres eljárásokban, valamint egyéb vitás, de nem peres ügyekben munkálkodott. Amerikai ügyfelek képviseletét látta el Magyarországon, és tanácsadást végzett az Egyesült Államok és Magyarország kormányzati szervei számára. 1975 és 1978 között az USA Környezetvédelmi Hivatalában dolgozott, mint helyettes tanácsos, ahol a hivatalt képviselte a környezetvédelmi törvények és rendeletek felülvizsgálata és módosítása során, valamint engedélyezési eljárásokban, továbbá állami hivatalok és vállalatok tájékoztatását végezte a szövetségi környezetvédelmi követelményekkel kapcsolatos kérdésekben. Egyéb jogi kérdésekben és engedélyezési ügyekben is dolgozott, mint jogtanácsos. 1973-1975 között a Colorádói Főügyészség helyettes főügyész asszisztenseként dolgozott, ahol közigazgatási szervek részére történő tanácsadással, jogi, jogszabály-előkészítési és végrehajtási kérdésekkel foglalkozott, valamint közigazgatási szervek képviseletét látta el polgári perekben.

Egyéb tevékenységei közül megemlítjük, hogy 1994 és 2011 között Magyarország tiszteletbeli főkonzuljaként szolgált Colorado és Wyoming államokban. Volt elnöke a Colorado Ügyvédi Kamara Környezetvédelmi Szekciójának, korábbi igazgatósági tagja a Dél-Külvárosi Park Alapítványnak, és a Colorádói Magyar Klub elnöke 8 évig.

Jenő Megyesy was born in Hungary and, after the 1956 Hungarian Revolution and after residing temporarily in Austria, he came to live in the USA, where he obtained degrees in political science and law. He also studied at the University of Vienna. He served in the US military in Viet Nam, for which he was awarded a Bronze Star. Mr. Megyesy worked for the Colorado Attorney General’s Office and built up a successful legal practice, focusing on environmental law. He was the president and a shareholder at the law firm of Saunders, Snyder, Ross and Dickson P.C. and director at Dufford & Brown P.C. From 1990 to 2010, he was Honorary Consul General of Hungary in Colorado.  He was active in numerous non-profit and charitable organizations. Presently, he is a Senior Advisor to the Prime Minister of Hungary.


 

Az LIV. (54.) Magyar Kongresszus 2014 évi témája:

„Magyar múltunk, magyar öntudatunk
Main theme of the 2014 Conference:
Hungarian Heritage, Hungarian Identity

A Rendező Bizottság és Tiszti Kar
szeretettel vár minden találkozói résztvevőt!

A MAGYAR TÁRSASÁG TISZTIKAR TAGJAI — 2014
dr. Nádas János elnök, Nádas Gabriella ügyvető elnök,

Alapiné Etelka, Erőssy Simon Ilona, Keresen Kati,
Ludányi Nádas Panni, Mészárosné Mária, Pellerné Ildikó,
Pintérné dr. Pereszlényi Márta, Rátoni-Nagyné Vali,
Russell Eva, Somogyi Lél, Toldy Ágnes, Varga Sándor
(és Somogyiné Mariana segítségével)

Legújabb frissítések Conference updates:

www.hungarianassociation.com/

Látogasson meg minket a „Facebook” oldalunkon is!


www.facebook.com/hungarianassociation

Jegyek elővétele köteléző az ebédre, és az ünnepi szónok előadása

meghallgatására. Az ajtónál nincs jegyárusítas. Köszönjük a megértést.

Luncheon tickets must be purchased in advance. No tickets will be sold at the door. We thank you for your understanding.

[Jenő Megyesy, Keynote Speaker, Senior Policy Advisor to the Prime
Minister of Hungary: talk will be given in Hungarian; afterward questions
from the audience will be taken either in Hungarian or in English.]


54MT B&W globe logo at 300 dpi-trans. MAGYAR KONGRESSZUS

MEGHÍVÓ /

INVITATION & PROGRAM

TÁRSASEBÉD és ÜNNEPI SZÓNOK

LUNCHEON and KEYNOTE SPEAKER

Dr. Megyesy Jenő,

Miniszterelnöki főtanácsadó:
„Hidegháború utáni 25 év magyar szemszögből”

– MAGYAR TÁRSASÁG –

HUNGARIAN ASSOCIATION

MAGYAR KONGRESSZUS MAGYAR TALÁLKOZÓ

ÁRPÁD AKADÉMIA ÁRPÁD REND

Cleveland Airport Marriott Hotel
Cleveland, Ohio USA

2014. NOVEMBER 29.-én, 12:30 pm
SZOMBATON / SATURDAY
GRAND BALLROOM

[khattachment]