Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

57. MAGYAR KONGRESSZUS – Szentes Kunigunda

2017, November 25, szombat reggel 9:15-kor A Magyar Kongresszus rendezésében

Szentes Kunigunda előad:

A NOTRE DAME EGYETEM ÉS A PÁZMÁNY PÉTER EGYETEM ÖSSZEFOG: „GONDOLAT OLVASÁS A JOBB ÉLETMINŐSÉGÉRT, ÉLETEK MENTÉSÉÉRT.”

Hilton Garden Inn Downtown Cleveland, 
1100 Carnegie Ave. Cleveland, OH USA 44115

Szentes Kunigundáról:

„Szentes Kunigunda vagyok, Erdélyben, Székelyudvarhelyen születtem és nevelkedtem. Másodgenerációs mérnök családból származom, majd ha tovább nézek az elmúlt idők felé, kereskedők és deákok, földművelők és ’48-as Kossuth huszárok voltak a felmenőim. Középiskolai éveimet a természettudományok rejtelmeinek megismerése töltötte ki, a székelyudvarhelyi római katolikus  Tamási Áron Gimnáziumban.

4 évvel ez előtt érkeztem a Pázmány Péter Katolikus egyetem molekuláris bonikus mérnöki pályájára, ahol új otthonra találtam, jezsuita nővérek társasága vett a pártfogásába és remek professzorok irányítottak utamon. Az agykutatás területe már a kezdetektől nagyon vonzó volt a számomra, ezért is folyattattam kutatómunkámat a Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet agykéreg kutatócsoportjánál. Kutatási témámat a mesterképzés elkezdésével szintén az agykutatás területéhez kapcsolódóan választottam, az elektrofiziológia és az alkalmazásfejlesztés találkozásánál megszületett innovatív termékötletek fejlesztéséhez csatlakoztam.

A fejlesztői csapat, akikhez csatlakoztam azért jöttek létre, hogy a fogyatékossággal élő emberek élet minőségét javítsák, új objektív diagnosztikai módszereket fedezzenek fel. Az által, hogy kifejlesztenek EEG jellel vezérelt alkalmazásokat, lehetővé teszik a bezártság szidrómás és a figyelem problémás pácienseknek a környezetükkel való kommunikációt, a velük foglalkozó szakembereknek való visszajelzést.

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem különleges ösztöndíja által lehetőségem van részt venni egy 11 hónapos intenzív vállalkozástan mesterképzésben a Notre Dame Egyetemen (ESTEEM). A program főként mérnöki képzésről érkező diákok fejlesztésére fokuszál, felvértezve a diákokat a vállalkozásindításhoz szükséges képességekkel. A Notre Dame Egyetemen való tevékenységem során az EEG által vezérelt alkalmazások fejlesztésével, illetve a lehetséges piacra dobási modellek megalkotásával foglalkozom, ez által is elérhetőbbé téve akár világszerte a rászoruló páciensek számára ezeket a megvalósításokat.”.

[khattachment]