Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

49. Magyar Kongresszus – Dr. Csókay András

Csokay AndrasDr. Csókay András
magyarországi vendégünk, előadást tart a kongresszusi napok alatt
„Hit és tapasztalat az élő igazságról az orvosi
munkában”

„A gyógyuláshoz elsősorban az istenhitben kell előrelépnünk, az örömhöz bátorság kell és hit, erre buzdít ez a könyv is. Istenhitet adni másoknak savanyú arccal nem lehet, annyi az ítélkezés, hogy közben elfelejtünk szeretni. Egyszer Böjte atyát olvasva jött rá, hogy „jobbá verni nem lehet senkit, csak jobbá szeretni”, vagyis a sérelmektől gyûlölködve nem lehet megszabadulni, ellenségeinket nem eltaposni, hanem a lelkiismeret felé kell elvinni.” – Dr. Csókay András

Az előadóról: Budapesti Műszaki Egyetemen 1980-ban építészmérnöki diplomát, a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános Orvostudományi Karán 1989-ben orvosi diplomát szerzett. Az Országos Baleseti Intézet Idegsebészeti Osztályán dolgozik. A súlyos traumás agyduzzadás kezelésére az ún. éralagút-technika módszert és további koponya térnyerési technikák új műtéti megoldásait fejlesztette ki. A főorvos számos elismerés birtokosa, 2005-ben Prima-díjas, illetve a Prima Primissima Közönség-díj tulajdonosa. Egyedülálló eredményeket ért el az idegsebészet területén, emellett az orvoskamara etikai bizottságának tagjává is megválasztották. Több helyen publikáló, nemzetközileg is elismert orvos.

„Nagyon fontos, hogy tudjuk sugározni magunkból az örömöt, tudjuk erősíteni a hitet másokban. Az igazi orvos mindig a bajok gyökerét keresi, nem a tünetet. Aki arról beszél, hogy rossz a [magyarországi] gazdaságunk, az egy tünetről beszél. Az igazi probléma az, hogy elvesztettük az Istenbe való kapaszkodásunkat. Ezt kell újraéleszteni, és akkor minden rendbe jön.” – Dr. Csókay András.

 

 

 

[khattachment]