Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

49. Magyar Kongresszus – Dr. Kovács István

Kovacs Istvan 2Dr. Kovács István
„A testmozgás hatása az egészségre és az agyműködésre”

 

 

Hogyan lehet elérni az örök fiatalságot? Egyik módszere az, hogy találjunk lehetőséget a mozgásra! Azt régen tudjuk, hogy a rendszeres testmozgás segít a szervezet ellenállóképességének megőrzésében, ezáltal számos öregkori megbetegedés megelőzésében. Hatása akár 20 évvel is csökkentheti a biológiai kort.

 

Ezzel egyenértékűek azonban a legújabb kutatások
eredményei, miszerint a testmozgás redkívül jó hatással van az agyműködésre is. Az utóbbi években sokat megtudunk arról, hogy miért is teljesítenek jobban az iskolában vagy a munkahelyükön az aktív emberek. Az is kiderült, hogy a rendszeres testmozgás az idősek leghatékonyabb eszköze a szellelmi frissesség megőrzésére.

 

Dr. Kovács István 2003 óta a Slippery Rock (PA.) Egyetem professzora. Korábban a Magyar Testnevelési Egyetemen töltött éveket mint oktató és kutató. Doktori címét az Eötvös Egyetemen biomechanikából szerezte. Jelenleg a testnevelő tanárképzésben tevékenykedik, ahol fitness, wellness, és sportági elméleti órákat tanít. Kutatómunkáját biomechanikai és sportélettani témákban végzi.

 

 

 

 

[khattachment]