Hungarian Association, P.O. Box 771066

Lakewood, OH 44107

+1 216-651-4929

magyar.tarsasag@gmail.com

Pszichologiai előadás sorozat az 56. Magyar Kongresszuson

A Magyar Társaság szervezésében:

Pszichologiai előadás sorozat az 56. Magyar Kongresszuson

Dátum: November 26th 2:30-4:30
Hilton Garden Inn Hotel Cleveland
1100 Carnegie Ave. , Cleveland, OH 44115

d.u. 2:30-korDr. Papp Klára, Case Western Reserve Egyetem, School of Medicine

“Eszközök amelyek megkülönböztetik a kritikus gondolkodást az „ál” gondolkodástól”

papp-finalVannak dolgok, amiket mi emberek nagyon jól csinálunk (összehasonlítva a nem-emberi lényekhez), mint például a gondolkodás és az érvelés. Minden emberi lény gondolkozik. Ugyanakkor a szakértők szerint gondolkodásunk, ha magára hagyják, sokszor lehet elfogult, torzított, és tájékozatlan. Pedig a minőségi élet nagyban függ a minőségi gondolkodástól. Az elvtelen gondolkodás költséges és pazarló. A fegyelmezett gondolkodást szisztematikusan kell fejleszteni. Az ülés során a résztvevők végiggondolják gondolkodásuk minőségét, az elemző gondolkodás kritériáit és véleményeznek egy gondolkodási modelt, ahogy mi emberek gondolkodunk. (vagy: véleményeznek egy emberi gondolkodási modelt). Az előadás angol nyelven lesz megtartva.

 

 

d.u.3:00-kor Dr. Fogarasi Miklós, Frank H.Netter MD, School of Medicine, QuinnipiacEgyetem:

„A rákot túléltem: most hogyan tovább?”

fogarasi-3cArákbetegségma már kevésbbé halálos. A sikeresebb kezeléseknek köszönhetően, javulnak a túlélési mutatók. Egy új szakág van kibontakozóban: a rákos túlélők ellátása. Kit nevezhetünk túlélőnek? Milyen orvosi problémáik vannak? Ha az onkológus befejezte a kezeléssel, kihez menjenek utána orvosi ellátásért?

Aháziorvos vagy orvos asszisztensek át tudják-e venni a sokszor komplex betegeket? Fel vannak-e készülve, hogy túlélőkspeciális fizikai vagy érzelmi szükségleteivel szakszerűen foglalkozzanak? Az ülés során Dr. Fogarasi Miklós, onkológus, aki ezt a tantárgyat is tanítja, megvizsgálja az életminőség kérdéseit, és ismerteti a krónikus egészségügyi és késői mellékhatás problémák, a pszicho-szociális kihívások és az öröklődéses rák kérdéseit..Az előadás angol nyelven lesz megtartva.

 

d.u. 3:30–kor Buvár Ágnes Budapesti Corvinus Egyetem, Ohio State Egyetem Fulbright ösztöndíjasa:

 „A XXI. századi reklám: innovatív hirdetési módszerek egy pszichológus szemével”

buvar-final-copybMit értünk reklám alatt? A reklám tényleg halott lenne? Hogyan változtatta meg az internet a márkák és fogyasztók közti kommunikációt? A felmérések azt mutatják, hogy legtöbbünk igyekszik elkerülni a reklámokat, ezért a cégek és kreatív ügynökségek folyamatosan keresik  az új és innovatív megoldásokat, hogy eljussanak a közönségükhöz. Ezen az ülésen sorra veszük  a reklámipar újdonságait bemutatva azok pozitív és negatív vonatkozásait a fogyasztó szempontjából.

Az előadás magyarul lesz megtartva.

 

 

d.u. 4-korDr. Nádas János, Northeast Ohio Orvosi Egyetem, Mercy Medical Center Korház:

“Idegtudomány pszichoterápiája”

Nadas JohnGondolkodott már azon, hogy miért úgy viselkedik, ahogy? Gondolkodott már azon, hogy a konkrétan hogyan működik a gondolkodás?

Ez az előadás bemutatni kívánja a kulcsfontosságú felfedezéseket az idegkutatás terén a gondolkodással kapcsolatban, illetve a pszichoterápiás technikai kutatásokból származó eredményeket kívánja felvázolni.

A pszochotróp gyógyszerek felbecsülhetetlen értékűek  rövidtávú kezelőeszközként a súlyosan mély pszichiátriai betegségek esetében. Mindemellett a pszichoterápia elismertebb és hasznosabb a pszichófarmatikumok, vagyis a gyógyszeres kezelésekhez képest a hosszú távú kezelés szempontjából. Azért is, mert lehetőséget ad az adott személynek a saját gondolkodásának megértésére, gondoskodik egy megfelelőbb felügyeletről a mentális folyamatok közt, illetve egy jobb életminőséget és azzal való megelégedettséget is biztosít. Az előadás angol nyelven lesz megtartva.